• physiotherapy-clinic-in-chandigarh.jpg
  • istock_000016305469small1.jpg
  • istock_000002334807small.jpg
  • istock_000001740857large.jpg
  • enceinte.jpg

OM DYNAMIC NEUROMUSCULAR RE-EDUCATION AND MOVEMENT TERAPY


Jag heter David A. Gatewood och arbetar som privatpraktiserande klinisk neuromuskulär terapeut. Jag praktiserade i USA mellan 1998 och 2002 där jag jobbade mycket med professionella sportlag, kiropraktorer och fysioterapeuter. Sedan 2003 har jag min praktik i Norrköping och sedan 2007 i Helhetshälsans Hus i samarbete med ett antal andra terapeuter.

Jag har ingående studerat anatomi, fysiologi och rörelsefunktioner i kroppen. Jag har en kandidats examen i Idrott och hälsa med extra studier i Hälsovetenskap från College och Charleston, South Carolina i USA. Jag har yrkesdiplom i klinisk neruromuskulär terapi från ”The Southerastern School of Neuromuscular and Massage Therapy” också i Charleston, South Carolina, USA. Utbildningen var ett år lång.

 

Jag har även följande kompletterande och fortbildande utbildningar:

Bette L. Waters metoden för massage av gravida ingick i min utbildning.

 

Neuromuskulär omlärning som jag studerade under

Dr. Peter J. Levy.

 

Neuro-kinesiology/applied kinesiology som jag studerade

under Dr Craig Donnelly

 

Myofacial release som jag studerade under Dr. John Barnes

 

Perrin technique som jag studerade under Dr Raymond Perrin

 

Body balance for performance som jag studerade under Dr Abhey Patel

 

Med en bakgrund som professionell balettdansör och som aktiv deltagare i lagsporter har jag utvecklat ett brett och diversifierat förhållningssätt till att behandla människor med olika muskulära problem, så som till exempel spännings-och smärtproblematik och funktionsbegränsningar. Jag ser det som min uppgift att, utöver att hitta den bästa, mest effektiva behandlingsmetoden för just det problem som presenteras, också utbilda klienten i hur kroppens muskler fungerar i relation till det specifika problemet klienten har.

DAVID A. GATEWOOD B.Sc.

Certifierad neuromuskulär terapeut

REFERENSER


Många kommer till mig på rekommendation från andra. Jag har hela familjer som klienter, par och hela företag. För mig som neuromuskulär terapeut är det viktigt att de som kommer till mig är medvetna om ungefär vad behandlingen innebär, är investerade i att lösa sitt muskulära problem och vill jobba tillsammans med mig för att må bättre. Läs därför gärna dessa rekommendationer. Har du frågor är du mer än välkommen att höra av dig så gör jag mitt bästa att svara på dina frågor.

”Efter livslångt återkommande problem med ryggvärk har jag besökt många olika behandlare genom åren. Dave är helt outstanding. Han är ”allt i ett”. Inte bara massör, utan också naprapat och sjukgymnast*. Han kan korrigera och knäcka loss när det låst sig, massera och mjuka upp spänningar och sedan ge råd om tränings-och stretchövningar som rehab. Men det bästa av allt är nog att han utgår från ”roten till det onda”. Han behandlar inte enbart symptomen utan klurar alltid ut varifrån det onda egentligen kommer. Jag har rekommenderat Dave till släkt och vänner och alla är lika nöjda.”

/Hälsar en långvarig och nöjd kund, Cecilia Uneram.

* David är inte utbildad naprapat eller sjukgymnast, men har specialkompetens i neuromuskulär kroppsterapi som för många klienter kan ha samma, eller till och med bättre effekt, än att gå till naprapat eller sjukgymnast.

 

 

”Jag har aldrig träffat någon så oerhört kunnig som David. Oberoende av om du har ont, är stel eller bara vill ge din kropp en energiboost så är det till David du ska gå. Om du har ont någonstans oavsett akut eller långvarigt eller om du tränar mycket och vill ge din kropp möjlighet att både läka, bli starkare och smidigare så finns inget annat alternativ än David. Hans behandlingar går verkligen på djupet och de hjälper mer än du kan ana. Investera i dig själv genom att boka en tid NU.”

/Med vänlig hälsning, en tacksam Marija.

 

 

”Davids massage är djupgående och rättar till låsningar, stelheter och annat på djupet. Jag har testat andra massörer, men kommer alltid tillbaka till David. Han har hjälp mig jättemycket eftersom jag tidigare tränat en hel del har dessa behandlingar varit ovärderliga. Jag rekommenderar detta varmt. Han är skicklig och mycket kunnig.”

/Gabriella Erenger

 

 

”In my work as a golf professional I have had help from different specialists over the years, such as doctors, physios, massage therapists etc. David's treatments have helped me maintain and improve my golf game.”

/Best regards from Stuart.

 

 

”Trött på mjäkiga massagebehandlingar som inte behandlar rötterna till dina besvär? David hittar rötterna till besvären, förklarar utförligt hur han ska behandla dem och koncentrerar sedan behandlingen till det exakta området. Han lämnar en öm, men besvären försvinner inom kort. Jag uppskattar Davids råd om rehabiliteringsövningar och träning efter behandlingen, och det faktum att han endast använder naturliga produkter. Rekommenderas starkt.”

/Marc Lechter

 

Jag fick genom rekommendation kontakt med Dave och har engagerat honom som min fitness-coach. Hans gedigna utbildning från USA och mångåriga erfarenhet gör att han genast såg mina svaga punkter. Vi går metodiskt igenom vad jag behöver träna på för att må bättre och även klara av arbetet, så jag undviker belastnings- och arbetsskador. Jag är djupt imponerad av Daves gedigna anatomiska kunskaper! Dave är även utbildad massör och stretchterapeut.

 

Jag kan verkligen rekommendera att anlita Dave för en kortare period, eller som jag – för en längre period. Det är garanterat en lönsam investering i dig själv och ditt eget välmående.

Svante Söderström, privattandläkare.

 

"Förra sommaren fick jag en svår sträckning i höger skuldra i mitt arbete som personlig assistent. Jag blev tvungen att sjukskriva mig eftersom mina arbetsuppgifter medför en hel del tunga lyft, men efter två behandlingar hos David kunde jag börja jobba igen. Sedan dess har jag fått djupmassage två gånger i månaden, vilket håller ryggen smidig och så gott som fri från smärta trots den hårda dagliga arbetsbelastningen.

 

För att förebygga nya arbetsskador har David gett mig några enkla stretchingövningar och ett träningsprogram som stärker ryggmuskulaturen. David brukar ofta påminna mig om hur viktigt det är att jag tränar de svagaste muskelgrupperna i axlar och rygg. Det är enda sättet att undvika fler ryggproblem i framtiden, säger han. Jag kan bara hålla med.

 

På senare tid har jag lyckligtvis märkt att träningen i kombination med triggerpointmassagen faktiskt har gjort att jag alltmer sällan får ont i ryggen. Jag blir heller inte lika stel i armar, axlar och rygg som jag brukade bli förr."

Leif Sundin har fått triggerpointmassage av David i ett år.